از عوامل عدم توسعه و آبادانی منطقه ارشق ..؟!
صفحه اصلی عناوین مطالب اخبار ایران وجهان اخبار اردبیل اخباربخش ارشق سیاسی حوادث اجتماعی فرهنگی اقتصادی ورزشی
پیشخوان مطبوعات
مطبوعات استان

بزودی

محل لوگوی ما

رضی

تبلیغات

شمالغرب

ارشق نیوز

حدیث روز
حدیث موضوعی
نیازمندی ها

ارز

ماشین

خلافی

حقوق

جدیدترین مطالب
سوال از شما پاسخ از مسئولین

 از عوامل عدم توسعه و آبادانی منطقه ارشق ..؟!

مهاجرت بی رویه یك بیماری اجتماعی است كه عامل بسیاری از نابسامانیهای سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی است كه در كشور ما نیز در طول سالهای گذشته وجود داشته و متاسفانه  در سالهای اخیر  به دلایل متعدد تشدید گردیده است .
مسئله مهاجرت به چند صورت در جامعه اتفاق می افتد :
1)     مهاجرت از شهرهای كوچك و روستاها به شهر
2)     مهاجرت از شهر به شهرهای كوچك و روستاها
3)     مهاجرت از شهرهای كوچك و روستاها به شهرهای كوچك و روستاها
4)     مهاجرت از شهر های كوچك به شهر های بزرگ
در حال حاضر آنچه برای شهر كوچك رضی مسئله است مسئله مهاجرت از آن به شهر های بزرگ مانند تهران است . البته در جامعه ، مهاجرت متعادل یا منطقی ، اجتناب ناپذیر است. ولی مهاجرت بی رویه عامل عدم رشد و شكوفایی شهرمان خواهد گردید. جهت جلوگیری از مهاجرت های غیر ضرور ی و ایجاد امكان مهاجرت معكوس لازم است ابتدا عوامل به وجود آورنده مهاجرت را شناسایی و سپس به نحوه مدیریت آنها بپردازیم.عواملی كه در شدت گرفتن مهاجرت موثر هستند عبارتند از :
1)     عوامل اقتصادی
2)     عوامل اجتماعی
3)     عوامل فرهنگی و سیاسی
4)     عوامل دیگر
 عوامل اقتصادی :
 بیكاری و كمبود در آمد مالی كه هیچ رابطه متعادلی با هزینه یك زندگی ساده را ندارد و این مسئله با تورم روز افزون موجود به تزاید است. تفاوت در آمد یك شهروند در شهر كوچك با در آمد یك شهر وند در شهر بزرگ بسیار می باشد كه در بعضی از شهرها جوابگوی نیازهای اصلی و ضروری آنها هم نمی باشد. از آنجا كه نوعا مهاجرین از قشر جوان هستند هر جوان برای تضمین آینده خود و رسیدن به آرزوهای ذهنی شدیدا احساس نیاز به تامین در آمد بیشتر دارد و می بیند كه به راحتی در شهر های بزرگ می توان با شغلهای واسطه گری یا خدماتی در آمدی چند برابر داشت ، لذا عامل تشویقی و محرك قوی خواهد داشت كه مهاجرت نماید تا بتواند در آمد خوبی كسب نماید و با همه اعضا خانواده زندگی نسبتا راحتی داشته باشد!
  البته همیشه مهاجرت از شهرهای كوچك و روستاها به شهرهای بزرگ به لحاظ فقر نیست و در بعضی از موارد افرادی نیز كه در شهرهای كوچك و روستاها صاحب ثروت می شوند ، محیط شهرهای كوچك و روستاها را برای خود تنگ دیده اموال خود را فروخته برای  یك زندگی با رفاه و امكانات بیشتر به شهرهای بزرگ می آیند.
عوامل اجتماعی :
محیط شهرهای بزرگ نسبت به شهرهای كوچك و روستاهایی تفاوتهای  زیادی دارد . اختلاف زیاد خدمات شهری مانند بهداشت، درمان ، آموزش و تاسیساتی مانند آب و برق و گاز و .... و مراكز تفریحی و غیره باعث این تفاوت ها می شود .
 وجود جاذبه های شهری مانند پاركهای زیبا و تفریحی وامكانات ایاب و ذهاب ، ساختمانهای شكیل و وجود مغازه های رنگارنگ از جمله پوشاكی ، خوراكی و لوازم خانگی و غیره به مقدار زیاد در كنار یكدیگر و از طرفی روح تنوع طلبی جوانان را سیراب كرده كه با محیط ساکت و آرام شهرهای كوچك و روستاها كه ندرتا اینچنین امكاناتی وجود دارد موثر در رشد مهاجرت می شود.
بازگشت یك جوان مهاجرت كرده به شهرهای كوچك و روستاها به همراه لباسهای جدید و حرف زدن بهتر و تعریف های جذاب و اتفاقات نهیج ذهن را برای مهاجرت به شهرهای بزرگ مساعد می سازد!!!
مقایسه كار سخت كشاورزی و دامداری در شهرهای كوچك و روستاها با كارهای آسان و متنوع در شهرهای بزرگ !!
عوامل فرهنگی :
نارسائیهای موجود در نظام آموزشی شهرهای كوچك و روستاهایی از جمله عوامل موثر در تشویق جوانان به آمدن به شهرهای بزرگ بوده و بطور طبیعی پس از كسب مدارك تحصیلی مانند دبیرستان و هنرستان و دانشگاهی چون برای این جوان در شهرهای كوچك و روستاها هیچ گونه امكان كاری كه مناسب با تحصیلاتش باشد نیست ناچارا در شهرهای بزرگ ماندگار می شود و این جوان الگوی سایرین در شهرهای كوچك و روستاها شده و مهاجرت را تشدید می كند.
راه حل هایی جهت جلوگیری از مهاجرت :
نظام بخشیدن به وضعیت اقتصادی شهرهای كوچك و روستاهائیان و تشكیل یك مجموعه كامل از نیروها و امكانات شهرهای كوچك و روستاهائیان در امر  سرمایه گذاری در احداث کارخانه جات  صنعتی و کارگاههای تولیدی كشاورزی و دامپروری
مهاركردن تورم و جمع آوری نقدینگی موجود در شهرهای بزرگ و هدایت در امر توسعه شهرهای كوچك و روستاها
حركت وسیع و برنامه ریزی شده در دریافت مالیات های بحق از بخش های كاذب جامعه ، تحول بخشیدن به نظام  آموزشی شهرهای كوچك و روستاهائیان .
 البته امروزه با پیشرفت ارتباطات و سهولت در رفت و آمدها وتقریبا یکسان شدن فرهنگ ها و آگاهی های افراد جامعه از سوی رسانه ها ی گروهی و .. شاید شاهد کم رنگتر شدن برخی عوامل مهاجرت نسبت به سالهای گذشته باشیم ولی بی توجهی به بسترهای اشتغال و سرمایه گذاری به موقع در شهرهای کوچک باعث  از دست دادن نیروی کارآمد و عدم توسعه یافتگی یک شهر خواهد بود و از آنجا که عامل پویایی و پیشرفت یک شهر جمعیت آن شهر و منطقه است و  متاسفانه سیاستی  که باعث عقب ماندگی در این  شهر ها می شود دادن امکانات و سرمایه گذاری برحسب  میزان جمعیت به این شهرها شده! پس توجه بر حفظ جمعیت و سرمایه  گذاری  به موقع و ایجاد بسترهای شغلی مناسب یکی از اصول اساسی توسعه و شکوفایی یک منطقه خواهد بود .
برای  خلاصه :  ایجاد اشتغال ، امکانات تفریحی، فرهنگی و رفاهی در شهرهای كوچك باعث جلوگیری از مهاجرت غیرمعمول و افزایش مهاجرت معكوس می گردد.
چند سوال از مسئولین محترم شهرمان در این زمینه مطرح می باشد :
1 -  برنامه های شما برای جلوگیری از  مهاجرت چیست ؟
2 - آیا برنامه ای برای رواج مهاجرت معكوس دارید ؟
3 -  چه اقدامات عملی در این مدت انجام پذیرفته است ؟
تهیه و تنظیم: شورای جوانان توسعه منطقه ارشق   


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


:
[ پنج شنبه 8 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 13:1 ] [ رضی نیوز ]